Homepage

Balletstudio Tamara

Laatste nieuws

Agenda deze en komende maand

Maandag 4 juni 2018
Juf Tamara jarig.
Vanaf maandag 11 juni 2018
Juf Amy met verlof.
11 t/m 15 juni 2018
Vriendjes- en vriendinnetjes week.
25 t/m 29 juni 2018
Feestweek i.v.m. 20-jarig jubileum (let op: geen reguliere lessen).
9 t/m 13 juli 2018
Kindervakantie dansweek.
2 juli t/m 26 augustus 2018
Zomervakantie periode.

Volledige agenda
Balletstudio Tamara

Algemene informatie ...

Lessen, voorstellingen, presentaties, (kinder)feestjes en externe begeleiding/ lessen.

Zie voor details het informatieboekje, klik: Boekje 2017-2018

Overzicht lessen:

Peuterdans 2½ - 4 jaar Bewegingsles voor peuters vol met improvisatie, lekker dansen, swingen en op een leuke manier dingen leren. Leuke en speelse manier om kennis te maken met muziek en bewegen. Deze lessen duren 45 minuten.
ADV 4 - 5 jaar Algemene Dansante Vorming is een kennismaking met bewegen en muziek. Deze lessen vormen een basis voor verdere lessen op oudere leeftijd. In de lessen wordt gewerkt aan ritme, houding, dansgevoel en expressie.
Klassiek vanaf 5 jaar Klassiek wordt gegeven aan de hand van de Vaganova techniek. Elke groep heeft zijn eigen niveau binnen deze techniek. In de lessen wordt gewerkt aan verdere dansontwikkeling en vrije expressie.
Spitzen Spitzenlessen kunnen worden gevolgd vanaf ongeveer 12 jaar, wanneer de spierontwikkeling dit toelaat en na beoordeling van de docent. Een klassieke les is verplicht bij het volgen van spitzenlessen. Let op: spitzen mogen alleen aangeschaft worden met bijzijn van de docent. De les duurt 30 minuten.
Powerballet Een workout les met invloeden van Yin yoga, spierversterkende oefeningen en een knipoog naar klassiek ballet. Goed voor souplesse en spierkracht. We gebruiken rustgevende muziek.
Jazz vanaf 6 jaar De leerlingen krijgen in deze lessen verschillende stijlen aangeboden o.a. Mattox, Hiphop, Streetdance, Modern jazz, Afro en hedendaagse dans/ dansen van de clips. Tijdens de les is de ontwikkeling van de techniek, spieren en de vrije expressie belangrijk. Het accent van de les ligt op het dansen en het presenteren van jezelf.
Move Your Body Werken aan lichaam, spieren en conditie op swingende muziek. Het is een low impact les (dus niet springen) in verschillende delen; warming-up, conditie gedeelte, spierversterkende oefeningen, grondoefeningen en cooling down. Door training, bijscholing en veel literatuur te lezen heb ik veel geleerd over klachten en beweging. Denk eens aan rugklachten, RSI, gewichtsproblemen en omgaan met stress.
Gogodance Een hele les alleen maar aan je conditie werken en daarbij ook nog lekker dansen. Gogo komt voort uit de discotheken. Het opzwepen van de discotheekbezoekers. Op een snelle house beat lekker bewegen. Elke les krijg je een andere dans.
Gogodancedemo groep 12+ en 16+ jaar Deze gogodance groep doet mee aan optredens en voorstellingen. Het is verplicht om naast deze les nog een techniek les te volgen bv. klassiek, jazz of modern.
Modern Bij moderne dans gebruiken we natuurlijke, ontspannen bewegingen. Door het gebruik van adem en zwaartekracht, wordt er zowel vloeiend als strak gedanst. De lessen bestaan deels uit technische training en deels uit een danscombinatie.
Kindervakantie dansweek Een hele week van 9.00uur tot 17.00uur dansen en leuke dingen doen op de balletschool. Zoveel mogelijk verschillende dansstijlen komen aan bod, drama, schminken, kostuums maken, knutselen, eigen dans maken, spelletjes en nog veel meer leuke dingen.
De kindervakantie dansweek staat voor dit seizoen gepland op: week 9 t/m 13 juli 2018. Het is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Voorstellingen:

Balletstudio Tamara presenteert om het jaar een "Balletvoorstelling". Iedere voorstelling heeft een bepaald thema. Door leerlingen en de docente wordt ruim een half jaar aan de voorstelling gewerkt. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan kostuums, decors, muziek en belichting om de voorstelling zo professioneel mogelijk op de bühne te brengen. In het tussenliggende jaar wordt een "Danspodium" georganiseerd, in 2017 was het onderwerp van het danspodium “Danspodium Goes Love”.


Dit seizoen is weer de beurt aan een knallende voorstelling “De Sneeuwkoningin” (in De Borgh te Zevenbergen) in de weekenden op van 8,13,14 en 15 april 2018. Lees Meer


Balletvoorstellingen vanaf de start:

2000: Pocahontas.

2002: Aladdin.

2004: Sneeuwwitje.

2006: The sound of Mary Poppins.

2008: De klokkenluider van de Notre Dame.

2010: De kleine zeemeermin.

2012: Assepoester.

2014: Anastasia.

2016: Maleficent.

Overig:

Optredens Balletstudio Tamara geeft regelmatig op verzoek optredens of demonstraties o.a. Koninginnedag, bij verzorging-/bejaardentehuis, cultuurdagen, scholen, sportevenementen.
Danskinderfeestjes Balletstudio Tamara verzorgt ook kinderfeestjes en verjaardagsfeestjes voor jong en oud. In twee uur tijd leren de kinderen dansjes die ze aan het einde van het feestje in de vorm van een minioptreden aan de ouders laten zien. Natuurlijk met een kostuum, make up en glitters. Tussendoor worden er dansspelletjes gedaan en de kinderen kunnen ook zelf swingen. Voor details zie informatieboekje (boven aan scherm).
Bewegingslessen Balletstudio Tamara verzorgt ook bewegingslessen voor bedrijven, scholen en BSO.

Heb je interesse of heb je vragen neem dan contact op via mijn correspondentieadres of kom even langs. Contact