Homepage

Balletstudio Tamara

Laatste nieuws

Agenda deze en komende maand

vanaf 12 mei 2020
Door de Corona maatregelen is de agenda van de danslessen en activiteiten aangepast. Goed de mail en solcial media in de gaten houden voor de aanpassingen.
4 juni 2020
Juf Tamara jarig
3 t/m 6 juli 2020
TAKA
13 t/m 17 juli 2020
Kindervakantie dansweek

Volledige agenda
Balletstudio Tamara

Algemene informatie ...

Lessen, voorstellingen, presentaties, (kinder)feestjes en externe begeleiding/ lessen.

Zie voor details het informatieboekje, klik: Boekje 2019-2020

De inhoud van de lessen:

Peuterdans 2½ - 4 jaar Bewegingsles voor peuters vol met improvisatie, lekker dansen, swingen en op een leuke manier dingen leren. Leuke en speelse manier om kennis te maken met muziek en bewegen. Deze lessen duren 45 minuten.
ADV 4 - 6 jaar Algemene Dansante Vorming is een kennismaking met bewegen en muziek. Deze lessen vormen een basis voor verdere lessen op oudere leeftijd. In de lessen wordt gewerkt aan ritme, houding, dansgevoel en expressie.
Klassiek vanaf 6 jaar Klassiek wordt gegeven aan de hand van de Vaganova techniek. Elke groep heeft zijn eigen niveau binnen deze techniek. In de lessen wordt gewerkt aan verdere dansontwikkeling en vrije expressie.
Spitzen Spitzenlessen kunnen worden gevolgd vanaf ongeveer 12 jaar, wanneer de spierontwikkeling dit toelaat en na beoordeling van de docent. Een klassieke les is verplicht bij het volgen van spitzenlessen. Let op: spitzen mogen alleen aangeschaft worden met bijzijn van de docent. De les duurt 30 minuten.
Yin yoga Heerlijke les om (te leren) te ontspannen. Bij de les houd je de houdingen minimaal 3 minuten aan, hierdoor creeer je een stretch in het dieper gelegen bindweefsel. Yin yoga helpt je om soepeler te worden, gewrichten te verstreken en om te ontspannen. Totale ontspanning voor een goed resultaat.
Jazz vanaf 6 jaar De leerlingen krijgen in deze lessen verschillende stijlen aangeboden o.a. Mattox, Hiphop, Streetdance, Modern jazz, Afro en dansen van de clips. Tijdens de les is de ontwikkeling van de techniek, spieren en de vrije expressie belangrijk. Het accent van de les ligt op het dansen en het presenteren van jezelf.
Move Your Body Werken aan lichaam, spieren en conditie op swingende muziek. Het is een low impact les (dus niet springen) in verschillende delen; warming-up, conditie gedeelte, spierversterkende oefeningen, grondoefeningen en cooling down. Door training, bijscholing en veel literatuur te lezen heb ik veel geleerd over klachten en beweging. Denk eens aan rugklachten, RSI, gewichtsproblemen en omgaan met stress.
Gogodance Een hele les alleen maar aan je conditie werken en daarbij ook nog lekker dansen. Gogo komt voort uit de discotheken. Het opzwepen van de discotheekbezoekers. Op een snelle house beat lekker bewegen. Elke les krijg je een andere dans.
Gogodancedemo groep 12+ en 16+ jaar Deze gogodance groep doet mee aan optredens en voorstellingen. Het is verplicht om naast deze les nog een techniek les te volgen bv. klassiek, jazz of modern.
Modern Bij moderne dans gebruiken we natuurlijke, ontspannen bewegingen. Door het gebruik van adem en zwaartekracht, wordt er zowel vloeiend als strak gedanst. De lessen bestaan deels uit technische training en deels uit een danscombinatie.
G(ezellig) Dansen 15+ Dansen en bewegen voor Gezellige meiden en jongens. Je leert hoe je lichaam beweegt en dat je lekker kunt dansen met veel plezier. Natuurlijk doet deze groep ook mee met uitvoeringen en demonstraties. Voor tieners met een verstandelijke beperking, lichte motorische beperking.
Relaxkids lessen 4-6jaar/6-8jaar/8-12jaar (blokken van 6 lessen) Relax Kids helpt kinderen te ontspannen, zelfvertrouwen op te bouwen en vergroot de concentratie. Ga mee op een avontuur en ontdek hoe je door middel van dans en beweging, spel en ontspanning, ademhalingsoefeningen en mindfulness helemaal tot ontspanning kunt komen. Een uur helemaal tot jezelf komen. Tijdens dit uur leer je plezier te ervaren, positiviteit, ontladen van energie en werken aan zelfvertrouwen. Relax Kids is een methode die al 20 jaar bestaat in Groot Brittannië, en is opgericht door Marneta Vlegas. De methode Relax Kids heeft bewezen dat het een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen. Kinderen zitten beter in hun vel en krijgen meer zelfvertrouwen. De methode helpt tegen faalangst, kinderen kunnen zich beter concentreren, slapen beter en leren hun grenzen aan te geven. Ze leren met hun emoties om te gaan en leren zichzelf en anderen te respecteren. De oefeningen die ze tijdens de lessen leren, kunnen ze ook daarbuiten toepassen. En daar kunnen ze de rest van hun leven baat bij hebben.
Kindervakantie dansweek Een hele week van 9.00uur tot 17.00uur dansen en leuke dingen doen op de balletschool. Zoveel mogelijk verschillende dansstijlen komen aan bod, drama, schminken, kostuums maken, knutselen, eigen dans maken, spelletjes en nog veel meer leuke dingen.
De kindervakantie dansweek staat voor dit seizoen gepland op: week 13 t/m 17 juli 2020. Het is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Voorstellingen:

Balletstudio Tamara presenteert om het jaar een "Balletvoorstelling". Iedere voorstelling heeft een bepaald thema. Door leerlingen en de docente wordt ruim een half jaar aan de voorstelling gewerkt. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan kostuums, decors, muziek en belichting om de voorstelling zo professioneel mogelijk op de bühne te brengen. Twee seizoenen geleden was het de beurt aan een knallende voorstelling “De Sneeuwkoningin”. In het afgelopen jaar werd een "Danspodium"met als thema “DANSPODIUM goes Celebrations” uitgevoerd.

Dit seizoen is weer de beurt aan een "Voorstelling"met als titel “Rapunzel”. Helaas door Corona maatregelen verplaatst naar 2021.

Alle leerlingen treden op in De Borgh te Zevenbergen op 10,11 april en 16,17,18 april 2021.
- Zondag 11 april hele dag doorloop en generale repetitie
- Vrijdag 16 april 20.00 uur voorstelling
- Zaterdag 17 april 14.00 uur voorstelling
- Zaterdag 17 april 20.00 uur voorstelling
- Zondag 18 april 12.00uur voorstelling
- Zondag 18 april 16.00uur voorstelling
(tijden kunnen nog wijzigen)

Overig:

Optredens Balletstudio Tamara geeft regelmatig op verzoek optredens of demonstraties o.a. Koninginnedag, bij verzorging-/bejaardentehuis, cultuurdagen, scholen, sportevenementen.
Danskinderfeestjes Balletstudio Tamara verzorgt ook kinderfeestjes en verjaardagsfeestjes voor jong en oud. In twee uur tijd leren de kinderen dansjes die ze aan het einde van het feestje in de vorm van een minioptreden aan de ouders laten zien. Natuurlijk met een kostuum, make up en glitters. Tussendoor worden er dansspelletjes gedaan en de kinderen kunnen ook zelf swingen. Voor details zie informatieboekje (boven aan scherm).
Bewegingslessen Balletstudio Tamara verzorgt ook bewegingslessen voor bedrijven, scholen en BSO.

Heb je interesse of heb je vragen neem dan contact op via mijn correspondentieadres of kom even langs. Contact