Balletstudio Tamara

Samenvatting informatie

Inschrijfformulier seizoen 2023-2024

In het informulier zijn de kosten en voorwaarden terug te vinden, klik :  Formulier

Informatie boekje seizoen 2023-2024

In het informatieboekje zijn de lessen, het lesrooster, de kosten, de voorstellingen, de presentaties, (kinder)feestjes en externe begeleiding/ lessen etc. terug te vinden.
Zie voor alle details het informatieboekje, klik :  Boekje 2023-2024

Voorstellingen

Voorstelling "Droomvlucht"
Balletstudio Tamara presenteert om het jaar een "Balletvoorstelling". Iedere voorstelling heeft een bepaald thema. Door leerlingen en de docenten wordt ruim een half jaar aan de voorstelling gewerkt. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan kostuums, decors, muziek en belichting om de voorstelling zo professioneel mogelijk op de bühne te brengen. Dit seizoen is weer de beurt aan een "Voorstelling".

In het weekend van 5,6 en 7 april 2024 is de opbouw en het oefen weekend.
De leerlingen treden op in De Borgh te Zevenbergen op
                     12,13 en 14 april 2024.

"Droomvlucht"
Lila moet weer eens bij haar oma logeren omdat haar ouders moeten werken, niet dat thuis zo fijn is, haar ouders maken alleen maar ruzie. Oma wil met Lila verder werken aan het elfenboek, maar Lila voelt zich daar te oud voor.
Als oma op een gegeven moment warme chocolademelk en zelf gebakken koek gaat halen, valt Lila in slaap op de bank met haar hoofd rustend op het elfenboek. Even later begint het te onweren en komen er vreemde wezens in het huis van oma. Oma en Lila worden meegenomen en vanaf het volgende moment zijn ze in de elfenwereld……….
Hoe loopt dat af, komen oma en Lila nog wel thuis en wie komen ze allemaal tegen in de Elfenwereld.

Optredens

Balletstudio Tamara geeft regelmatig op verzoek optredens of demonstraties o.a. Koningsdag, bij verzorging-/bejaardentehuis, cultuurdagen, scholen, sportevenementen.

Danskinderfeestjes

Balletstudio Tamara verzorgt ook kinderfeestjes en verjaardagsfeestjes voor jong en oud. In twee uur tijd leren de kinderen dansjes die ze aan het einde van het feestje in de vorm van een minioptreden aan de ouders laten zien. Natuurlijk met een kostuum, make up en glitters. Tussendoor worden er dansspelletjes gedaan en de kinderen kunnen ook zelf swingen. Voor details zie informatieboekje (boven aan scherm).

Verhuur

Balletstudio Tamara heeft de afgelopen jaren een grote collectie kleding en attributen voor voorstellingen en optredens opgebouwd. Deze verzameling wordt voor kledingverhuur aangeboden.
Een greep uit de collectie: Cancanjurken, spacekleding, balletkleding, diverse broeken, rokken, hoeden, maskers. Te gebruiken voor musicals, optredens, themafeesten, zelfs voor carnaval is er wat etc. Voor voorwaarden en kosten voor het huren van kleding en attributen
contact opnemen via mijn correspondentieadres of kom even langs.

Services

Op de locatie van de balletschool is een ballet- en dans service voor het bestellen/ afhalen van danskleding, dansschoenen, spitzen en dansartikelen.
De openingstijden van ons service-punt zijn:
Donderdag - vanaf 17.00 uur
Vrijdag       - 10.00-11.00 uur
En op aanvraag

Nieuwe lessen

Hatha/ EasyFlow Yoga, Yoga is dé manier bij uitstek om via het op een zachte wijze werken met je lijf te gaan ervaren wat er op dat moment aanwezig is. In het gebied waar je wat weerstand, stijfheid of ongemak ervaart in de houdingen geeft je lichaam je aan dat er dingen zijn die je aandacht mogen hebben. Je lichaam is n.l. de blauwdruk van je ziel, en geeft je loepzuiver aan wat er zich afspeelt op zowel fysiek, mentaal en emotioneel/spiritueel niveau bij je. In een Yoga sessie ga je door middel van diverse Yoga houdingen in een doorlopende “flow” werken aan je ontspanning, balans en ademhaling, met als doel om je op alle vlakken meer ontspanning te geven, je ademhaling te optimaliseren en te gaan leren luisteren wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Door de zachte houdingen word je lichaam aangespoord om zich te ontspannen en los te laten wat er op dat moment niet meer nodig is. Hierdoor ga je meer rust in je hoofd en meer ruimte en flexibiliteit in je lichaam ervaren. Stress laten afnemen door bewust op een verzachtende manier met je lijf bezig te zijn, bewuster gaan ademen, meer ruimte en flexibiliteit creëren in je lichaam, en daardoor steeds meer rust en een diepere ontspanning gaan ervaren. Afname van de drukke gedachten in je hoofd, en ruimte maken voor rust en ruimte.

Relaxkids en chill skills lessen, Relax Kids helpt kinderen te ontspannen, zelfvertrouwen op te bouwen en vergroot de concentratie. Ga mee op een avontuur en ontdek hoe je door middel van dans en beweging, spel en ontspanning, ademhalingsoefeningen en mindfulness helemaal tot ontspanning kunt komen. Een uur helemaal tot jezelf komen. Tijdens dit uur leer je plezier te ervaren, positiviteit, ontladen van energie en werken aan zelfvertrouwen. Relax Kids is een methode die al meer dan 20 jaar bestaat in Groot Brittannië, en is opgericht door Marneta Vlegas. De methode Relax Kids heeft bewezen dat het een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen. Kinderen zitten beter in hun vel en krijgen meer zelfvertrouwen. De methode helpt tegen faalangst, kinderen kunnen zich beter concentreren, slapen beter en leren hun grenzen aan te geven. Ze leren met hun emoties om te gaan en leren zichzelf en anderen te respecteren. De oefeningen die ze tijdens de lessen leren, kunnen ze ook daarbuiten toepassen. En daar kunnen ze de rest van hun leven baat bij hebben.
Dit seizoen hebben we ook chill skill lessen op het lesrooster staan, het vervolg op relax kids voor tieners vanaf 12 jaar (middelbare school), deze lessen worden gegeven op maandag. Ben je nieuwsgierig, kom gezellig een proefles doen.

Pilates, Een supermooie Body & Mind les waarin flexibiliteit, spieruithoudingsvermogen, kracht, balans en stretch centraal staan. Op een zachte manier werken aan een keihard “powerhouse”. Je “core” (buik, rug en houdingsspieren) worden aangespoord om zéér effectief krachtiger te worden, waardoor lage rugklachten en stijfheid verdwijnen als sneeuw voor de zon. En als vanzelf ga je in je dagelijks leven ook steeds bewuster je ”powerhouse” activeren, waardoor je lichaamshouding sterk verbetert. Pilates wordt ook wel dé les genoemd als basis voor alle andere les vormen

BodyFlow, In deze les ligt het accent volledig op bewust ADEMHALEN en in een ontspannen “flow” komen door middel van zachte vloeiende bewegingen. Je gaat werken aan je ontspanning, balans en bewuste ademhaling, met als doel om je op alle vlakken meer ontspanning te geven en je ademhaling te optimaliseren naar je meest mogelijk ontspannen staat . Tevens zal je longcapaciteit vergroten, wat een direct positief effect heeft op je vitaliteit. Stress laten afnemen door in & met je lijf bezig te zijn, bewuster te gaan ademen, en daardoor steeds meer rust en een diepere ontspanning te gaan ervaren. Afname van de drukke gedachten in je hoofd, en ruimte maken voor rust en ruimte. Heerlijk ZEN!t.

Urban, In de Urban danslessen komen er elke week verschillende dansstijlen aan bod. Bijvoorbeeld; old school, alles van nu, show, musical. Ook wordt er aan de conditie gewerkt. Urban kun je volgen vanaf 10 jaar.

Regels in de Balletschool

- Haren vast in een knot of staart.
- Sierraden af tijdens het dansen.
- Geen kauwgom of snoep tijdens de les.
- Kleding zoals de kledingvoorschriften (zie Overzicht danslessen) Deze regel heeft ook te maken met de voorstelling, dan heeft iedereen dezelfde basis kleding.
- Tijdens de les gelieve niet naar het toilet.
- Gelieve bij verhindering af te melden (06-22148354).
- Tijdens de les niet aan de barre hangen.
- Liever niet aan de spiegels zitten.
- Er mogen ivm de privacy wet geen foto’s en filmpjes gemaakt worden van de lessen.

Overig met verwijzing:

Overzicht danslessen klik : Lessen
De lessen worden gegeven door klik : Achtergrond
Details kosten, facturatie klik : Kosten
Details lesrooster klik : Lesrooster
Agenda seizoen klik : Agenda
Algemene voorwaarden klik : Algemene voorwaarden
Privacy statement klik : Privacy statement
Zin om te dansen ?
Kom langs voor een gratis proefles.